“Waardering en vertrouwen, dat voel ik hier honderd procent”

Consultant Tim gaat als een raket

Scroll for more
Noem hem Recruitmentconsultant Project Controls bij STAR. Of noem hem ambitieuze professional met een flinke dosis humor en bak aan energie. Allebei de omschrijvingen slaan de spijker op z’n kop. Sinds zijn start in Moerdijk gaat Tim als een raket en bouwt hij aan een mooie carrière bij STAR. Zijn geheim? “Ik hou van aanpakken, werk graag met mensen en wil meters maken. Maar weet je, successen met elkaar vieren is net zo belangrijk”, verklapt hij.

Consultant Tim gaat als een raket. Net als de hele organisatie van STAR. Dat voelde Tim al meteen toen hij enkele jaren terug als kersverse consultant binnenstapte. Logisch dus dat hij vanaf dag één flink aan de bak moet. Tim: “Ja, er wordt wel wat van je verwacht als je binnenkomt. Dat is ook goed. Ik had meteen zoiets van: ‘We gaan eens even laten zien wat ik kan, we gaan vlammen.’” Dat doet de Zeeuwse aanpakker met een horeca en commerciële achtergrond met verve, waardoor hij zich vandaag de dag medior consultant kan noemen. Samen met zijn team zet hij zich dagelijks in om planners en financial controllers te matchen met grote projecten.

Als je jezelf bent, haak je veel makkelijker aan

Input = output

Vrij vertaald: belonen naar inzet. Maar sta je op ‘de vloer’ samen met Tim, dan zul je het credo ‘input = output’ regelmatig voorbij horen komen. Het is typerend voor de energieke consultant, net zoals zijn volgende praktijkvoorbeeld. “Je kan ervoor kiezen vijftien belletjes met specialisten te doen, maar als je er twintig doet, dan spreek je er vijf meer.” Om daar aan toe te voegen: “Als er om vijf uur een aanvraag binnenkomt, ben ik aan het genieten. Dan denk ik: ‘Die lui op andere kantoren zijn naar huis, wij gaan wel een avondje door!’” Als je als toekomstig consultant van STAR zo’n inborst hebt, word je daar ook evenredig voor beloond. Want ‘work hard, play hard’ is hier niet enkel maar een veelgehoord credo. Kijk dus niet vreemd op van leuke bedrijfsfeestjes, mooie teamuitjes en natuurlijk een rondje applaus bij het sluiten van een deal.

Wees de ondernemer binnen de onderneming

Hier luisteren we naar elkaar

Dat Tim als consultant graag een stap extra zet, is wel duidelijk. Resulteert dat voor hem in dagenlange ijskoude acquisitie? “Nee, zeker niet. Bij STAR investeren we na kennismaking veel in de relatie met specialisten en opdrachtgevers. Mensen kennen daardoor de gevestigde naam van STAR op een positieve manier. Als je uitbelt, luisteren ze dus ook echt naar je”, legt Tim uit. Dat ‘luisteren’ werkt wel twee kanten op, omdat je als consultant ook oprecht betrokken wilt zijn bij de specialisten die je plaatst. “In mijn discipline is tachtig procent freelance specialist, die gaan van project naar project. Juist daarom zit ik veel op het persoonlijke contact: even bellen om te vragen hoe het gaat, een keer samen lunchen en soms een biertje met elkaar drinken.” Vraag je deze ondernemende consultant op wat voor manier hij zijn verantwoordelijkheid omschrijft, dan is dit het krachtige antwoord: “Het voelt echt als mijn mensen waar ik zorg voor wil en moet dragen!”

We hebben het fietsenhok zelf omgebouwd tot toffe gym

De open deur

Om het verhaal rond te maken: Tim en STAR zitten samen op de linkerbaan. Inmiddels durft hij zich zelfs onderdeel van de gevestigde orde te noemen. Des te waardevoller om samen met Tim de cultuur binnen STAR in woorden te vatten: “Het is hier heel hecht, maar ook informeel. Er zijn maar weinig ruimtes op de vloer met een deur. Je loopt overal zo binnen, dat is key voor deze organisatie. Je doet de business samen!” En sinds kort doen ze bij STAR ook het sporten samen, aangezien Tim op eigen initiatief het fietsenhok omtoverde tot STAR-gym.

Daarom werken bij STAR.

Kies voor een hoofdrol in de toekomst van techniek en mens. Kies voor een carrière als Recruitmentconsultant bij STAR. Dan kiest STAR voor jou! En één ding kunnen we je beloven: als we voor jou kiezen, gaan we ook echt 120% voor jou. Dat betekent natuurlijk goede arbeidsvoorwaarden en alle mogelijkheden om samen nóg verder te groeien. Maar dat betekent bij STAR ook persoonlijke coaching, ambitieuze teams, te gekke borrels en mooie bedrijfsevents. Dus laten we samen de lead pakken in projectrecruitment voor technische marktleiders. Wij noemen dat: nu voorsorteren op waar morgen de kansen liggen.

Jong. Fris. Ambitieus. Die drie woorden passen perfect bij STAR, maar zie je vast ook voorbij komen bij andere projectdetacheerders of recruitmentbureaus. Wat maakt STAR dan typisch STAR? Niet ons moderne kantoren in onder andere Moerdijk, Breda en Antwerpen. Niet onze Starbucks koffiecorner. De succesformule van onze organisatie zit in: weten wat er speelt in de energietransitie, altijd vooroplopen en toch gewoon jezelf blijven. Met honderden collega’s op onze verschillende STAR locaties. Ruim 60.000 technische specialisten in het netwerk. En de 20 grootste spelers in de energietransitie als opdrachtgever. Altijd gaan voor dé nr. 1 match.

// STAR vacatures

Wat wordt jouw STAR verhaal?

Bekijk al jouw kansen
// Contact

Heb je een vraag? Wij hebben het antwoord.

We houden van persoonlijk contact en uitdagende vragen. Dus weet ons te vinden.