“Je durft hier iedereen aan z’n jasje te trekken”

Het geheim van Corporate Recruiter Rachel

Scroll for more
Rachel is vanaf haar achttiende actief in de sociaal-maatschappelijke hoek van de arbeidsmarkt. Wanneer ze merkt dat dit haar meer energie kost dan dat het oplevert, durft ze een keuze te maken. Ze begint bij STAR als zij-instromer in de corporate recruitment. Bullseye. In de roos. Want vandaag de dag komen in haar werk twee belangrijke elementen samen: het werken met mensen en voor een werkgever die waardering uitspreekt. “Complimenten worden hier echt uitgesproken en dat is iets wat ik enorm waardeer aan het werken bij STAR.”

De overstap maken naar een nieuwe functie binnen een vakgebied waar je nog maar weinig ervaring in hebt. Zo kun je de term ‘zij-instromer’ definiëren. Maar voeg daar, als het om Rachel gaat, wel de nodige leergierigheid aan toe. Dat is namelijk het startpunt voor Rachel binnen STAR. Zij maakt de sprong vanuit het sociaal-maatschappelijk werk, waar zij dagelijks te maken krijgt met mensen met gedragsproblematiek. Waarom ze die sprong maakt? “Er werd in de zorg veel bezuinigd met als gevolg dat er ook gevaarlijke situaties ontstonden”, vertelt Rachel. De sprong van de ene tak van sport naar de andere topsport, maakt dat Rachel vele malen gelukkiger is met wat ze nu doet. Misschien juist wel omdat ze zich nog altijd oprecht bezighoudt met mensen. “Ook het werk als recruiter is en blijft mensenwerk.”

Ik ben zo’n recruiter waar je niet zenuwachtig van hoeft te worden

Breedte en diepte

Vanuit haar huidige functie is Rachel als Corporate Recruiter verantwoordelijk voor het werven van intern personeel. “Ik snap natuurlijk, ook gezien mijn eigen traject, dat het spannend kan zijn om iets anders te gaan doen”, zegt Rachel empathisch. Daar laat de waarde van haar loopbaan zich zien. Dat de stappen die een professional in de breedte zet, ook altijd waardevol kunnen zijn voor de diepte in de toekomst. Zo past Rachel veel van haar opgedane kennis toe in haar werk: “Als ik met mensen in gesprek ga, zoek ik altijd overeenkomsten en licht ik deze uit. Daarbij let ik op de energie en eventuele karaktertrekken.” In de praktijk: als de sollicitant een starter is, legt Rachel de nadruk op doorgroeimogelijkheden. Een haakje voor een gesprek, een kapstok voor een succesverhaal.

Het gaat om de persoon, niet om de vacature

Team STAR

Er zijn weinig mensen die alles alleen kunnen doen. Dat geldt ook voor Rachel. “Ik merk dat we elkaar binnen ons team echt ‘liften’ en naar een hoger niveau brengen.” Met dat mooi omschreven team is Rachel onderdeel van STAR; een wel heel bijzonder bedrijf. Waarom bijzonder? “Successen worden opgemerkt, denk bijvoorbeeld aan een eerste hire. Daarbij is het ook een bedrijf dat niet veel tobt, maar keuzes maakt: bam, bam, bam! Zo houden we met z’n allen lekker de vaart erin.” Volle kracht vooruit dus. Met de wind in de zeilen. Stabiele blik op de toekomst en, als het aan Rachel ligt, met een vaste koers: “Ik ben bij STAR helemaal op mijn plek en voel hier het vertrouwen. Daarom zie ik mezelf hier nog heel lang werken!”

// STAR verhalen

Welk succesverhaal voeg jij toe?

Leer je toekomstig collega's en hun verschillende carrières bij STAR alvast beter kennen.

Lees alle verhalen

Daarom werken bij STAR.

Kies voor een hoofdrol in de toekomst van techniek en mens. Kies voor een carrière als Corporate Recruiter bij STAR. Dan kiest STAR voor jou! En één ding kunnen we je beloven: als we voor jou kiezen, gaan we ook echt 120% voor jou. Dat betekent natuurlijk goede arbeidsvoorwaarden en alle mogelijkheden om samen nóg verder te groeien. Maar dat betekent bij STAR ook persoonlijke coaching, ambitieuze teams, te gekke borrels en mooie bedrijfsevents. Dus laten we samen de lead pakken in projectrecruitment voor technische marktleiders. Wij noemen dat: nu voorsorteren op waar morgen de kansen liggen.

Jong. Fris. Ambitieus. Die drie woorden passen perfect bij STAR, maar zie je vast ook voorbij komen bij andere projectdetacheerders of recruitmentbureaus. Wat maakt STAR dan typisch STAR? Niet ons moderne kantoren in onder andere Moerdijk, Breda en Antwerpen. Niet onze Starbucks koffiecorner. De succesformule van onze organisatie zit in: weten wat er speelt in de energietransitie, altijd vooroplopen en toch gewoon jezelf blijven. Met honderden collega’s op onze verschillende STAR locaties. Ruim 60.000 technische specialisten in het netwerk. En de 20 grootste spelers in de energietransitie als opdrachtgever. Altijd gaan voor dé nr. 1 match.

// STAR vacatures

Wat wordt jouw STAR verhaal?

Bekijk al jouw kansen
// Contact

Heb je een vraag? Wij hebben het antwoord.

We houden van persoonlijk contact en uitdagende vragen. Dus weet ons te vinden.