“Ik kon bij STAR al snel een sprong maken naar een hr-functie”

HR en Tara, dat is mensenwerk in kwadraat

Scroll for more
Wie de energieke Tara aan het woord laat, merkt direct: hier spreekt iemand die van aanpakken houdt. Een hr-adviseur met de nodige ervaring. Een professional die van snelheid houdt. Een gevoelsmens die ook zakelijk kan zijn. Een mensenkenner die via allerlei werkgebieden uiteindelijk bij STAR echt tot haar recht komt. In een werkomgeving die zij ervaart als vriendengroep: “Dat kan natuurlijk ook wel eens lastig zijn, maar het is vooral ontzettend leuk!”

Een hele tijd terug werkt Tara als teamleider in het blauw van een welbekende supermarktketen. Maar vandaag de dag is ze actief als hr-adviseur bij STAR en vertelt ze over het grootste verschil tussen deze twee werkgevers: “Daar was alles in beton gegoten, maar hier zeggen ze tegen je: ‘Succes, ga je eigen toko maar runnen’. Die vrijheid en bijbehorende prestatiedruk werken goed voor mij.” Maar wat doet Tara dan als hr-adviseur? In het kort: een hr-adviseur is iemand met een adviserende rol op het gebied van het personeelsbeleid binnen een bedrijf. Een schakel tussen management en medewerkers. Gevoel voor mensen speelt daarin een belangrijke rol, maar je moet de ogen ook niet sluiten voor de zakelijke kant. “Tuurlijk, dit werk gaat over mensen en daar moet je mee kunnen levelen, maar soms moet je ook wat harder en resultaatgerichter kunnen zijn”, vertelt de hr-adviseur van STAR.

De vrijheid en de bijbehorende prestatiedruk werken goed voor mij

Traineeships

STAR zorgt ervoor dat ervaren specialisten een plek krijgen binnen projecten van technische marktleiders. Maar ook binnen STAR beginnen veel collega’s aan een nieuwe carrière met veel doorgroeimogelijkheden. Dat geldt ook voor Tara: “Ik ben bij STAR begonnen als Projectleider Opleidingen voor de externe traineeships. Maar ik kon al snel de mooie stap zetten naar mijn functie als hr-adviseur. Die kans krijg je niet bij alle organisaties. Wel bij STAR. Tenminste als je laat zien dat je je ook echt wilt ontwikkelen.” Haar ervaring met die ontwikkeling zet Tara nu ook in voor anderen. Ze is nu bijvoorbeeld druk bezig met traineeships. Dit geeft talentvolle starters de kans zich te ontwikkelen tot stevige professionals en echte allrounders. “We hebben ook nieuwe aanwas nodig en dit is een mooie manier om nieuw talent te leren kennen.” STAR is succesvol met haar traineeships, zeker voor consultants. De cijfers bevestigen dat: “In juli zijn we gestart met 8 personen en in oktober nog eens 18 personen.” STAR neemt dus veel mensen aan, laat hen starten met de traineeships, zodat ze daarna in sneltreinvaart naar medior consultant kunnen doorstromen.

Vandaag werken aan morgen, noemen we dat hier

Human. Resources.

De twee woorden waar het om gaat. Ze zijn dan ook van kracht in alles wat Tara doet voor STAR, maar zeker ook wanneer het gaat om het werken binnen STAR. Tara: “Toen ik hier solliciteerde was er direct sprake van een cultural fit. Het is hier hard werken, hard genieten en dat in een team met hele sociale mensen. Dat past bij mij.” Anderzijds zijn mensen ook belangrijk kapitaal voor een bedrijf. En daarin komt de zachte kant van Tara om de hoek kijken. “Het is onze opdracht om het mensen, die hier werken of ergens namens ons werkzaam zijn, het naar de zin te maken.” Dat doel heeft Tara nu ook over de Nederlandse landsgrenzen heen. Zo houdt ze een vinger aan de pols in de kantoren van zowel onze zuider- als oosterburen. En omdat Tara’s vak over mensen gaat, merkt ze ook direct cultuurverschillen op: “Nederlanders zijn direct en geven snel gas. In België is het allemaal wat genuanceerder en in Duitsland juist weer formeler.” Voorlopig zit Tara dus op een grensverleggend goede werkplek!

Daarom werken bij STAR.

STAR connect. We matchen technische specialisten met projecten. We verbinden talenten met kansen. We investeren in jou, lopen samen voorop en vieren onze successen. Zo werken we vandaag aan morgen. De succesformule van onze organisatie zit in: weten wat er speelt in de energietransitie, altijd vooroplopen en toch gewoon jezelf blijven. Met honderden talenten op verschillende internationale STAR kantoren. Ruim 60.000 technische specialisten in het netwerk. En de 20 grootste spelers in de energietransitie als opdrachtgever. Altijd gaan voor dé nr. 1 match. Zodat jij straks de hoofdrol speelt in de toekomst van techniek en mens. Volle kracht vooruit!

De toekomst? Jij gaat het maken met STAR. Want een baan maakt veel mogelijk, maar jij maakt het verschil. Dus bouw hier vanaf vandaag aan je skills, netwerk en carrière. Aan jezelf. Als professional, als HR-adviseur en als mens. Snel, samen en sociaal. Want targets halen is bij ons mensenwerk. Geen koude cijfers. Wel warme contacten. Daar zijn we marktleider in. Maar als je de lat zo hoog legt, moet je dat ook belonen. Dat doen we. ‘Work hard, play hard’, is een veelgehoord motto. Zo bouwen we bij STAR vandaag aan morgen. Daarom zeggen we: dromen mag, als je ze daarna maar waarmaakt.

// STAR vacatures

Wat wordt jouw STAR verhaal?

Bekijk al jouw kansen
// Contact

Heb je een vraag? Wij hebben het antwoord.

We houden van persoonlijk contact en uitdagende vragen. Dus weet ons te vinden.