“In deze job komt voor mij echt alles samen”

Consultant Daniël werkt vanuit zijn kracht

Scroll for more
Als consultant matcht Daniël de ideale specialisten aan de perfecte opdrachtgevers. Dat doet hij in het werkveld van de energie-infrastructuur met een focus op engineers en tekenaars. En weet je, dat had hij een paar jaar geleden niet verwacht. “Ik dacht dat een commerciële baan niets voor mij was, zag het als een keiharde wereld. Maar bij STAR is dat totaal anders”, geeft Daniël eerlijk toe. Nu voelt deze gedreven consultant zich thuis in het drieluik van opdrachtgevers, specialisten en consultants. Nu brengt hij mensen samen. Zoals hij altijd al deed, maar dan net even anders.

Energie-infrastructuur? Yes, de wereld van elektra, gas en water. Dat is de wereld van STAR-consultant Daniël. En in die wereld is hij de go-to voor opdrachtgevers die om topspecialisten verlegen zitten. Engineers die aan hoogspanningsstations werken. Tekenaars die hele tracés ontwerpen. Specialisten die alles van waterwinning weten. Daniël kent ze door en door. “Want ook in de infrawereld is er een grote vraag naar goede mensen. Aan mij de uitdaging om de juiste specialist voor het juiste project te vinden”, vat hij zijn job samen. Daarbij komt z’n ervaring uit de pedagogiek, horeca en evenementensector goed van pas: “Ook als consultant bij STAR gaat het om het samenbrengen van mensen!”

Ik ben zo blij dat ik toen op gesprek ben gegaan

We maken tijd voor elkaar

Eén van zijn beste vrienden brengt Daniël en STAR een aantal jaar geleden samen. Daar was wel wat overtuigingskracht voor nodig: “Ik had het vooroordeel dat een commerciële rol ten koste van relaties zou gaan. Maar bij STAR leerde ik al snel dat het juist om de relaties gaat.” Hoe Daniël dat leert? In de eerste maanden wordt hij op de werkvloer één-op-één gecoacht door zijn buddy. Coaching on the job, zou je het kunnen noemen. Daarnaast ervaart hij de leerzame momenten met zijn teamlead als super oprecht: “Er werd echt tijd voor me gemaakt. En dat gebeurt nog steeds, eigenlijk maakt iedereen hier tijd voor elkaar.” Zo maakt Daniël zich de skills van een consultant dus al snel eigen en weet hij nu: “Dat je je vooral op de processen moet richten, dan komt het resultaat vanzelf.” De bevlogen dertiger staat duidelijk klaar om zijn kennis door te geven aan de volgende generatie STAR-consultants.

Je mag hier vanuit je eigen kracht en kwaliteiten werken

STAR op mijn manier

“Ken je die film ‘The Wolf of Wall Street’? Toffe film, maar zo hoef je bij STAR echt niet allemaal te zijn”, vertelt Daniël. Daarmee illustreert hij het gevoel van vrijheid wat hij bij STAR ervaart. De vrijheid om zijn rol als consultant op authentieke manier in te vullen. Vanuit zijn talent, vanuit zijn kracht. “Mijn kracht ligt in het bouwen van vertrouwen, het tot stand brengen van sterke relaties. Het gaat mij niet altijd om de scherpste deal. Het mooie is dat STAR dat ook niet van me vraagt”, legt Daniël uit. Al ziet hij voor zichzelf natuurlijk altijd nog de uitdaging om ook op dat vlak door te groeien.

// STAR verhalen

Welk succesverhaal voeg jij toe?

Leer je toekomstig collega's en hun verschillende carrières bij STAR alvast beter kennen.

Lees alle verhalen

Daarom werken bij STAR.

Kies voor een hoofdrol in de toekomst van techniek en mens. Kies voor een carrière als recruitment consultant bij STAR. Dan kiest STAR voor jou! En één ding kunnen we je beloven: als we voor jou kiezen, gaan we ook echt 120% voor jou. Dat betekent natuurlijk goede arbeidsvoorwaarden en alle mogelijkheden om samen nóg verder te groeien. Maar dat betekent bij STAR ook persoonlijke coaching, ambitieuze teams, te gekke borrels en mooie bedrijfsevents. Dus laten we samen de lead pakken in projectrecruitment voor technische marktleiders. Wij noemen dat: vandaag werken aan morgen!

Jong. Fris. Ambitieus. Die drie woorden passen perfect bij STAR, maar zie je vast ook voorbij komen bij andere projectdetacheerders of recruitmentbureaus. Wat maakt STAR dan typisch STAR? Niet ons moderne kantoren in onder andere Moerdijk, Breda en Antwerpen. Niet onze Starbucks koffiecorner. De succesformule van onze organisatie zit in: weten wat er speelt in de energietransitie, altijd vooroplopen en toch gewoon jezelf blijven. Met honderden collega’s op onze verschillende STAR locaties. Ruim 60.000 technische specialisten in het netwerk. En de 20 grootste spelers in de energietransitie als opdrachtgever. Altijd gaan voor dé nr. 1 match.

// STAR vacatures

Wat wordt jouw STAR verhaal?

Bekijk al jouw kansen
// Contact

Heb je een vraag? Wij hebben het antwoord.

We houden van persoonlijk contact en uitdagende vragen. Dus weet ons te vinden.