“Je kunt bij STAR ook starten met minder ervaring”

Arshad schittert in de STAR-Academy

Scroll for more
Als Arshad vanuit de Havenstad richting werk vertrekt, neemt hij positieve energie en Rotterdamse arbeidsethos mee. Twee sterke ingrediënten voor een Junior Recruitment Consultant bij STAR. Hij werkt veel, leert nog meer en waar hij overdag zelf bezig is met matchmaking, kan hij in zijn geval spreken van een 100% match met STAR. Zelfs na een lange dag werken, barst hij nog van de energie: “Voorheen was ik na een werkdag uitgeblust, maar nu voel ik me topfit.

Junior Recruitment Consultant, dat prijkt op de cv van Arshad. Het betekent in het kort dat hij de perfecte match vindt tussen de aanvraag vanuit de klant en alle kandidaten in het netwerk. Of hij daarna uit beeld verdwijnt? “Zeker niet, juist na plaatsing is het belangrijk om de schakel te blijven tussen de specialist en de klant”, weerlegt Arshad. Dit doet hij dan ook met veel zorg. Niet gek, daar waar Arshad voorheen voor een ict-helpdesk werkt en actief is op een afdeling Customer Care in de medische software. En dan toch de switch naar STAR? “Ik wilde al lang wat doen richting consultancy. Uiteindelijk is het me, zelfs zonder noemenswaardige ervaring binnen dit vak, toch gelukt”, zegt Arshad trots. Want bij zijn vorige werkgever werkte hij vooral samen met vijftigers, nu schittert hij in het STAR-decor: jonge mensen, sales-achtige sfeer en een veel hogere energie. Waar hij vroeger nog wel eens uitgeblust kon zijn na 5’en, heeft hij nu vooral weer zin in de volgende werkdag.

De eerste maanden zijn pittig, juist daarom werken hier echte doorzetters

STAR-Academy

Arshad doorloopt het traineeship voor juniors, onder de noemer STAR-Academy. Een trainee dus, iemand die werken en leren combineert. Hij is hongerig naar nieuwe kennis, dat maakt het traineeship van achttien maanden een mooie investering, onderschrijft Arshad: “Ik krijg allerlei trainingen en cursussen en wordt gelijk meegenomen in de praktijk.” Up-to-speed, zoals de Engelstaligen zeggen. En die snelheid kan zomaar eens typerend voor STAR zijn. De jonge consultant haakt aan, werkt hard en probeert zo een vaste plek in het Moerdijkse kantoor te verwerven. “Er wordt veel van je verwacht, maar de zachte kant van STAR is ongelooflijk. Ze investeren letterlijk en figuurlijk in je”, vertelt Arshad. Kort, heel kort zelfs, denkt hij na over een situatie die illustratief is voor die zachte kant: “Nog voordat ik mijn eerste werkdag had, werd ik door mijn team al meegevraagd naar een festival.”

Seniors op mijn afdeling die me wegwijs maken, het is zo leerzaam

Dromen waarmaken

Arshads dagelijkse werkzaamheden? Ze dragen allemaal bij aan het opbouwen van zijn netwerk. Het grote doel: matches maken en onderhouden tussen professionals en projecten. Daarin ziet Arshad nog groeikansen: “Ik werk veel met en voor engineers, dat zijn kritische denkers. Dus wanneer ik denk dat er een match is, moet mijn verhaal steekhoudend zijn. Daar wil ik nog beter in worden.” Momenteel heeft Arshad nog 4 maanden op zijn contract en wil hij niets liever dan werkzaam blijven voor STAR. Dat heeft te maken met de energie binnen de vier Moerdijkse muren en met de aanwezige kennis bij zijn collega’s. “Ik kan zoveel leren van mijn collega’s; waarom zij op een bepaalde manier denken bijvoorbeeld, dat vind ik inspirerend.” De dromen van Arshad gaan daarom ook wel verder dan een eventuele verlenging. Zo wil hij doorgroeien naar een medior functie en voortbouwen op een ijzersterk netwerk. Dit doel én de cultuur bij STAR zijn samen te vatten in één passend woord: ambitie!

Daarom werken bij STAR.

Kies voor een hoofdrol in de toekomst van techniek en mens. Kies voor een carrière als Recruitment Consultant bij STAR. Dan kiest STAR voor jou! En één ding kunnen we je beloven: als we voor jou kiezen, gaan we ook echt 120% voor jou. Dat betekent natuurlijk goede arbeidsvoorwaarden en alle mogelijkheden om samen nóg verder te groeien. Maar dat betekent bij STAR ook persoonlijke coaching, ambitieuze teams, te gekke borrels en mooie bedrijfsevents. Dus laten we samen de lead pakken in projectrecruitment voor technische marktleiders. Wij noemen dat: nu voorsorteren op waar morgen de kansen liggen.

Jong. Fris. Ambitieus. Die drie woorden passen perfect bij STAR, maar zie je vast ook voorbij komen bij andere projectdetacheerders of recruitmentbureaus. Wat maakt STAR dan typisch STAR? Niet ons moderne kantoren in onder andere Moerdijk, Breda en Antwerpen. Niet onze Starbucks koffiecorner. De succesformule van onze organisatie zit in: weten wat er speelt in de energietransitie, altijd vooroplopen en toch gewoon jezelf blijven. Met honderden collega’s op onze verschillende internationale STAR locaties. Ruim 60.000 technische specialisten in het netwerk. En de 20 grootste spelers in de energietransitie als opdrachtgever. Altijd gaan voor dé nr. 1 match.

// STAR vacatures

Wat wordt jouw STAR verhaal?

Bekijk al jouw kansen
// Contact

Heb je een vraag? Wij hebben het antwoord.

We houden van persoonlijk contact en uitdagende vragen. Dus weet ons te vinden.