“Toon jij als STAR teamlid effort, dan krijg je dubbel rendement”

Paul laat harde cijfers zacht landen

Scroll for more
Paul is Manager Controlling bij STAR en werkt vanuit het STAR-kantoor dicht bij het Rat Verlegh Stadion in Breda. Samen met een team van 25 financials, bestaande uit controllers en dataspecialisten, verzorgt hij rapportages en financiële verantwoording. Of zoals hij zelf zegt: “Wij regelen alles financieel, nadat iets geboekt is.” Platgeslagen. Want inmiddels gaat het ook over fusies en overnames. Situaties waarin de cijfers een goed verhaal moeten vertellen. Een verhaal dat mensen vastpakt en meeneemt.

Alles begint voor Paul in het bankwezen. Een wereld waar hij zijn draai niet vindt. Maar van proberen kun je leren, dus probeert hij het vervolgens een tijdje als accountant. In die functie houdt hij zich bezig met het samenstellen, beoordelen en controleren van jaarrekeningen en financiële overzichten. Totdat hij ontdekt dat ‘de andere kant van de tafel’ uitdagender is. “Rapportages maken vind ik interessanter dan rapportages controleren”, vertelt Paul. Deze conclusie is het begin van wat uitmondt in zijn huidige functie als Manager Controlling. In deze rol stuurt hij een team met controllers en dataspecialisten aan, die binnen STAR en het overkoepelende The Specialist Group zorgt voor rapportages en financiële verantwoording.

Wij zijn een opvallend levendig team binnen finance

Finance vs. commercie

Twee werelden die op gespannen voet kunnen leven. Maar Paul ziet het meer als sparringpartners met als doel: samen verder komen. “Vanuit Finance begint men vaak met een ‘nee’, maar hier zorgen we er altijd wel voor dat we er samen uitkomen.” Commerciële mensen hebben vaak ideeën en weten er ook nog eens de juiste woorden voor te vinden. Dat brengt ons bij wat Paul het leukste aan zijn werk vindt: “Ik ga graag met communicatief vaardige mensen aan de slag om te zorgen dat ook niet-financials inzicht krijgen in cijfers.” Dit schetst ook de sfeer voor toekomstig STARters: je moet stevig in je schoenen staan, handen uit de mouwen steken en vakkennis paraat hebben. Dat geldt al helemaal wanneer er sprake is van overnames en fusies. Het zijn de momenten waar Paul het voor doet: “Juist dan wil je mensen meenemen in een verhaal dat goed wordt verteld, onderbouwd is en laat zien hoe wij werken. Neem je ze niet mee, dan ben je ze kwijt.” Het is dan ook niet voor niets dat Paul nauw betrokken is bij de integratie van een pas aangekocht bedrijf in Zweden.

STAR is een top werkgever, maar je moet wel leveren

Extraverte cultuur

Quotes van topsporters verspreid door het pand. In het hoekkantoor op de bovenste verdieping prijkt een golfset in de hoek van de kamer. Ook is er een Stratton Oakmont bedrijfslogo zichtbaar op de muur, om de sfeer uit de film ‘Wolf of Wall Street’ te benaderen. Het typeert de extraverte cultuur binnen de kantoormuren. Paul, die vertelt dat dit binnen de finance wereld vaak anders is, ziet de waarde van deze cultuur: “Ook wij als Finance laten ons horen, geven onze mening en dragen bij aan de sociale werksfeer. Het is een open cultuur waarbinnen je met elkaar op leuke wijze je werk kan doen. Dat is toch super?!” 

Een veelgehoord credo luidt: work hard, play hard. En dat klopt naar Pauls idee als een bus. Wel vertelt hij dat het begint bij ‘work’, dus je moet altijd leveren. Maar juist die verantwoordelijkheid vindt hij fantastisch en maakt hem ambitieus: Ik zie dat we internationaal ook blijven groeien, dat zorgt voor een shift in mijn werkzaamheden. In de toekomst zou ik het rapporteren graag, overdragen aan mijn team, zodat ik me kan focussen op mijn kerntaak: zorgen dat steeds meer nieuwe klanten meegaan in het verhaal van STAR.”

// STAR verhalen

Welk succesverhaal voeg jij toe?

Leer je toekomstig collega's en hun verschillende carrières bij STAR alvast beter kennen.

Lees alle verhalen

Daarom werken bij STAR.

STAR connect. We matchen technische specialisten met projecten. We verbinden talenten met kansen. We investeren in jou, lopen samen voorop en vieren onze successen. Zo werken we vandaag aan morgen. De succesformule van onze organisatie zit in: weten wat er speelt in de energietransitie, altijd vooroplopen en toch gewoon jezelf blijven. Met honderden talenten op verschillende internationale STAR kantoren. Ruim 60.000 technische specialisten in het netwerk. En de 20 grootste spelers in de energietransitie als opdrachtgever. Altijd gaan voor dé nr. 1 match. Zodat jij straks de hoofdrol speelt in de toekomst van techniek en mens. Volle kracht vooruit!

De toekomst? Jij gaat het maken met STAR. Want een baan maakt veel mogelijk, maar jij maakt het verschil. Dus bouw hier vanaf vandaag aan je skills, netwerk en carrière. Aan jezelf. Als professional, als Manager Controlling en als mens. Snel, samen en sociaal. Want targets halen is bij ons mensenwerk. Geen koude cijfers. Wel warme contacten. Daar zijn we marktleider in. Maar als je de lat zo hoog legt, moet je dat ook belonen. Dat doen we. ‘Work hard, play hard’, is een veelgehoord motto. Zo bouwen we bij STAR vandaag aan morgen. Daarom zeggen we: dromen mag, als je ze daarna maar waarmaakt.

// STAR vacatures

Wat wordt jouw STAR verhaal?

Bekijk al jouw kansen
// Contact

Heb je een vraag? Wij hebben het antwoord.

We houden van persoonlijk contact en uitdagende vragen. Dus weet ons te vinden.